Колкото и да се радваме на слънчевата прегръдка, горещите лъчи могат да причинят болезнени щети под формата на кожни изгаряния. Градски легенди се носят за влиянието на ибупрофен в тези неприятни летни ситуации. Нека хвърлим малко светлина по темата - макар че ибупрофенът не е специално предназначен за лечение на слънчеви изгаряния, болкоуспокояващите му качества несъмнено могат да помогнат и при този дискомфорт. А не е ли още по-добре да си спестим последствията от слънчевата клопка?! Ето какво не бива да забравяме това лято:

▪ Следвайте практиките за грижа при слънчеви изгаряния: използвайте хладни компреси, овлажнители или гел от алое вера, а най-добре да бягате от слънцето, когато то ви гони;​

▪ Превенцията е от съществено значение за предотвратяване на слънчеви изгаряния: слънцезащитен крем с висок SPF (30 или 50), носенето на шапка и всякакъв вид защитно облекло, „ловът“ на сенки по време на пиковите жеги;​

▪ При тежки изгаряния, може да потърсите бързо облекчение с помощта на ибупрофен, но трябва да се консултирайте със специалист за подходящи насоки и лечение.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook