Здраве

1 Май 2024

624

credoweb bg

За да се справим с хроничната болка - трябва да вербуваме силни помощници, които няма да развеят бялото знаме, а ще се борят до край за неутрализирането на възпалението. Активното вещество ибупрофен е най-популярното средство за изпълнение на тази задача. Ето как действа той:

При главоболие и мигрени, ибупрофенът може да намали болката, като блокира производството на простагландини (медиаторни молекули) в организма. Тези вещества са отговорни за възпалителните процеси и усещането на болка, което ги придружава.

При зъбобол, ибупрофенът се бори срещу възпалението в зъба и около него, като отново стопира производството на простагландини и намалява отока.

При невралгия, която е болезнено състояние, причинено от увредени или нарушени нервни връзки, ибупрофенът редуцира възпалението около повредените нервни влакна.

Ecopharm предлага своя вариант на ибупрофен - Долорен - в дози от 200 и 400 мг. Научете повече за продукта тук: https://www.credoweb.bg/page/24087/doloren-doloren

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook