Здраве

28 Февруари 2016

2894

Животът днес

По време на боледуване организмът се изтощава, в резултат на което се наблюдават умора, отслабване на паметта, понижена концентрация, мускулна слабост, раздразнителност, безсъние, главоболие, липса на апетит, болки в ставите.
Грипната епидемия е в разгара си. Много хора смятат, че може да им се размине. Факт е, че в България профилактиката на заболяването не е на добро ниво – ваксинират се под 4% от хората. Нещо повече, често подценяват първите симптоми на заболяването и се обръщат към лекар, когато се налага по-сериозно лечение. Усложненията при грипа са чести и тежки.
Ако все пак усложненията бъдат избегнати, хората се изправят пред ново предизвикателство. Често след прекарана инфекция възстановяването върви бавно и мъчително.
Причината е, че по време на боледуването организмът се изтощава, в резултат на което се наблюдават:
  • умора;
  • отслабване на паметта;
  • понижена концентрация;
  • мускулна слабост;
  • раздразнителност;
  • безсъние;
  • главоболие;
  • липса на апетит;
  • болки в ставите.
Състоянието е известно като синдром на постгрипна астения и е включено в Международната класификация на болестите.
Почивката и повечето сън не могат да осигурят необходимата енергия и да позволят на човек бързо да се върне към всекидневните си дейности. Затова е нужно организмът да бъде подпомогнат с важни за него аминокиселини, витамини и минерали.
Една от тези аминокиселини е аргинин. Нуждата от нея се повишава при инфекции, интоксикации, стрес. Тя е жизненонеобходима за нормалната сърдечна дейност и за правилното функциониране на кръвоносната система. Според наскоро проведено проучване аргининът има положителен ефект върху регулирането на имунната система.
Друга важна аминокиселина е аспартат, която повишава енергията, играе основна роля в метаболизма, предпазва черния дроб, абсорбира токсините, подпомага функцията на клетките и повишава производството на имуноглобулини и антитела. Незаменима е при състояние на умора, депресия, понижен тонус и концентрация.
Комбинацията от аргинин и аспартат помага за оптималното и бързо възстановяване след боледуване. Двете аминокиселини са основни съставки в препарата Амбинор Енерджи. Неговата уникална формула се допълва от магнезий, както и от витамин В6. Амбинор Енерджи подпомага правилното функциониране на имунната система и осигурява необходимата енергия.
Сподели във Facebook