Здраве

13 Януари 2014

1534

Животът днес

Как да запишeм час при лекар чрез CredoWeb

С електронния график на CredoWeb вече може да си спестите разговорите по телефона и чакането на опашки по коридорите на здравните заведения.

Влезте в профила си (ако нямате такъв – регистрирайте се на www.credoweb.bg) и отидете на „Търсене на лекар”. Изберете град и специалност, а ако искате час при точно определен специалист, напишете и името му. След като се отвори прозорецът с резултатите от търсенето, отидете на профила на избрания от вас лекар, като кликнете върху името му.

Можете да разгледате активните му практики (кабинети) от бутона „Практики” или директно да си запишете час от бутона „Заяви преглед”, като изберете подходящия за вас кабинет. Свободните часове в календара на лекаря са оцветени според типа на приема (НЗОК, платен или комбиниран). 

Когато изберете час, се отваря прозорец „Създаване на нова среща”. Попълването на телефон е препоръчително. Срокът за потвърждение не може да бъде по-кратък от 24 часа преди желаната дата, ако изрично не е посочено друго. За ваше удобство има опция да изберете по-голям срок на потвърждение – това става чрез малък календар. Записаният от вас час се маркира в червено и автоматично се появява във вашия „График прегледи” в „Нови събития”. Ако лекарят потвърди прегледа, ще получите уведомителен имейл. 

При отказан час отново ще бъдете информирани по електронната поща. Ако докторът ви предложи друг ден и час за преглед, срещата ще се премести и ще получите съобщение по имейла с новите данни. Имате право да потвърдите или отхвърлите новото предложение от полето „Нови събития” в „График прегледи”.

 

 

 


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 82