Здраве

29 Август 2023

687

credoweb bg

Всеки опитен спортист знае за силата на аминокиселините в процесите на физическа активност и възстановяването на организма. Но ако спортът тепърва си търси място в забързаното ви ежедневие, нека ви разкажем малко повече за нашите фаворити сред аминокиселините - аргинин и аспартат.​

И двете аминокиселини имат способността да ви изстрелят към спортни победи чрез повишаване производството на хормон на растежа, синтезата на креатин и стимулиране на азотния оксид.

Аспартатът е есенциална аминокиселина, която организмът не може да синтезира сам, затова трябва да се допълва отвън. Аргининът се синтезира от организма, но при спортно натоварване се нуждае от допълнително внасяне.​

Специализираната добавка Ambinor Energy комбинира двете аминокиселини, като допълнително включва в състава си магнезий, биотин и витамин B6 за оптимални резултати върху физическата и психическата издръжливост, работоспособността, концентрацията и има детоксикираща роля. Свойствата на Ambinor Energy се проявяват след продължителен прием (не по-малко от месец), и не се наблюдават странични ефекти.

 

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook