Здраве

8 Октомври 2015

2731

Животът днес

Съвсем наскоро учени направиха сензационно откритие – за да отслабнем, трябва да пием какао. Но не повече от един път на ден.

Какаовите зърна са изключително полезни. Причината е в съдържащите се в тях антиоксиданти, които забавят стареенето на клетките и са идеална профилактика срещу ракови и сърдечносъдови заболявания. Какаото е богато още на фенилетиламин и серотонин, които оказват позитивно влияние върху нашето настроение, носят чувство на радост, удовлетворение, правят ни щастливи.

Магнезият, съдържащ се в какаото, оказва благоприятно въздействие на сърдечната дейност. Кофеинът също е полезен, защото е природен източник на енергия. Ако искаме да се ободрим, половин чаша какао е достатъчна, за да ни осигури сили за няколко часа.

За отслабването активно съдействат полифенолите в какаото. Те помагат на организма ни дълго време да не чувства глад, благодарение на което се свалят килограмите. Освен това напитката съдържа в големи количества калий, калций, фосфор, желязо, фолиева киселина, витамините В3, В6, РР.

В 100 грама какао на прах има само 15 грама мазнини и още по-малко въглехидрати. По-голямата част от продукта се състои от хранителни влакна и белтъчини, което поставя какаото в групата на здравословните продукти.

Специалистите отбелязват, че отслабването е гарантирано само ако какаото е натурално и се откажем да го подслаждаме.

Сподели във Facebook