Намалената употреба на захар, бяло брашно, алкохол, консерванти и трансмазнини забавя процеса на стареене. Такива се препоръките на диетолозите, които се отнасят най-вече за хората над 30-годишна възраст.

Продуктите с добавена захар понижават еластичността на кожата, което води до образуване на бръчки и пигментни петна. Според специалистите най-добре е десертите да се заменят с черен шоколад и плодове. По същата причина хората над 30-те трябва да забравят за изделията от бяло брашно.

Бирата и другите алкохолни напитки предизвикват обезводняване на организма, което също състарява кожата.

Консервантите и стабилизаторите на вкуса, които присъстват в колбасите, не само състаряват организма, а могат да доведат и до онкологични заболявания.

Вредите от ултравиолетовите лъчи може да се намалят, ако се избягват трансмазнините. Те се съдържат в маргарина, в много полуфабрикати и сладкарски изделия.

 

Сподели във Facebook