Въпреки необичайно топлото време за ноември, простудите съвсем не са рядко явление. Причината може би е в големите разлики в температурите през нощта и през деня. Затова ви предлагаме съветите на специалистите какво не бива да ядем и да пием, когато сме настинали.

Десерти

Независимо, че десертите могат да повишат настроението, по добре да забравим за тях, когато сме се простудили или сме станали жертва на грипа. Причината е, че сладките храни намаляват активността на левкоцитите, а именно те участват в битката с опасните вируси. Затова десертите пречат на по-бързото оздравяване.

Спиртни напитки

Употребата на алкохол нарушава водния баланс в организма което е много опасно при простуда. Освен това спиртните напитки оказват негативно влияние върху черния дроб, който в този момент е зает да извежда вредните вещества. Не бива и да се забравя за опасната комбинация между алкохола и лекарствата.

Ядки

Според специалистите, когато сме болни трябва да изключим ядките от менюто си. Причината е, че за тяхното храносмилане организмът се нуждае от много енергия, която е необходима за борба с вирусите.

Полуфабрикати

Тези продукти не се препоръчват и на здрави хора, а за болни са абсолютно противопоказни, защото може да доведат до проблеми с храносмилането.

Млечни продукти

За много хора топлото мляко с мед е главното средство за борба с кашлицата и възпаленото гърло. Експертите обаче твърдят, че ефектът е точно обратен. Млякото влошава състоянието при кашлица. Освен това голяма част от антибиотиците са несъвместими с млечните продукти.

Сподели във Facebook