Според експертите във всеки дом има вещи, които ни изтощават без видима причина. На първо място това е работещият непрекъснато телевизор. Специалистите твърдят, че информационният шум действа също така лошо на психиката както и тишината. Затова, ако имате навика да включвате телевизора, веднага щом се приберете вкъщи, не се учудвайте, че постоянно ви боли главата.

Умора предизвикват и студените цветове на стените. Учени от САЩ са установили, че сивите и светлосини хладни оттенъци забавят сърдечния ритъм и понижават кръвното налягане. Затова и в такава обстановка хората стават сънливи и се чувстват изтощени.

Психолозите са на мнение, че безпорядъкът вкъщи държи мозъка ни в постоянен стрес и напрежение. В резултат се стига до нервно изтощение и липса на бодрост. Вземете се в ръце и подредете дома си.

Причина за умора могат да бъдат и ароматните свещи, особено с мирис на лавандула. Той предизвиква непрекъсната сънливост. По-добре заменете лавандулата с аромат на мента или цитруси.

Плътно спуснатите щори или пердета водят до депресия и потиснатост. Медиците са категорични, че за нормалното функциониране на организма той се нуждае от достатъчно количество дневна светлина.

Сподели във Facebook