Карфиолът – най-полезният зеленчук

Американски диетолози обявиха, че между всички зеленчуци цветното зеле (карфиол) е най-полезен за здравето, защото в него могат да се открият всички необходими за хората витамини и микроелементи.

Карфиолът има и предимството много добре да се усвоява от организма. Само в 50 грама от зеленчука се съдържа дневната норма на един от най-мощните антиоксиданти – витамин С. В цветното зеле има в изобилие витамин А, необходим за добро зрение и здрава кожа, витамини от групата В, които укрепват сърдечносъдовата система.

Карфиолът е богат още на магнезий, желязо и много минерали. Специалистите го препоръчват при заболявания на стомаха, черния дроб, жлъчката, полезен е и при затлъстяване.


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 53