Здраве

21 Януари 2016

1684

Животът днес

Включването на картофите в менюто по време на бременност повишава риска от диабет, съобщиха американски учени. Причината е, че този зеленчук съдържа нишесте, което може да предизвика рязко повишаване на нивото на захар в кръвта. Експертите са стигнали до този извод, след като са изследвали над 21 хиляди бременни жени. Диабет се е развил само при тези от тях, които са предпочели картофите пред другите зеленчуци. Известно е, че менюто на бъдещите майки трябва да бъде разнообразно – да съдържа и плодове, и зеленчуци в пресен вид. Но според американските учени съвременните хора се хранят предимно с продукти, съдържащи въглехидрати (като нишестето). А картофите присъстват прекалено често на трапезата ни и заемат една трета от храната, приемана през деня.

 

Сподели във Facebook