Известно е, че лимоните са едни от най-здравословните плодове, но употребата им през зимата просто е задължителна. Причината е в съдържащия се в тях витамин С, който се бори с простудите.

Защо обаче специалистите препоръчват да поставяме лимон до леглото си?

Отнема нервното напрежение

Всеки цитрусов плод помага на хората да се отпуснат след натоварения ден, но с тази задача особено добре се справят лимоните. Поставете един резен върху нощното си шкафче и бъдете сигурни, че ще посрещнете новия ден спокойни и отпочинали.

Подобрява концентрацията

Още едно неочаквано предимство на лимоните е способността им да влияят върху мозъка. Хората, които редовно вдишват аромата на тези плодове, по-бързо запомнят нова информация, концентрират се върху поставените задачи и по-добре мислят.

Повишава настроението

Може би не е случайно, че лимоните имат толкова ярък и наситен цвят. Доказано е, че те бързо повдигат настроението и ободряват.

Облекчава дишането

Лимоните съдържат много антиоксиданти. Освен това те се отличават с антибактериални свойства и пречистват въздуха около тях. Вдишването на такъв въздух е полезно при простуда. Според лекарите за пациентите с астма е задължително да поставят резен лимон до леглото си.

Нормализира кръвното налягане

Ако хората с високо кръвно налягане поставят вечер парченце лимон върху нощното си шкафче, ще бъда удивени от ефекта. Специалистите твърдят, че този метод действително помага.

Сподели във Facebook