„Медика-Албена” предлага програми за всеки

СПА и уелнес - за здравите хора, които идват в Албена за почивка и възстановяване, съответно лечение на различни заболявания - чрез специални здравни програми, базирани на вълшебните дадености на курорта: климат, морска и минерална вода, лечебна кал. Това са двете основни направления, които комплексът „Медика-Албена”, най-големият балнеоцентър на Балканите, предлага на своите гости.

Eкологичната среда в тази част на Черноморието привлича не случайно хиляди гости. В радиус от около 40 км няма индустриален замърсител, дори само въздухът тонизира. И лете, и зиме. По чистота морето и пясъкът на Албена са също без аналог. Курортът има собствен извор с минерална вода – слабоминерализирана, хипотермална и затова много подходяща за външно приложение. По състав и лечебно въздействие местната лечебна кал е близо до показателите на калта от Мъртво море - еталон за специалистите.

В съчетание с добре подготвените медицински кадри природните дарове правят от „Медика-Албена” търсен и желан меди-спа център. Кауза на екипите тук е да убедят колкото може повече гости в значението на профилактиката, да ги спечелят за целогодишните богати възможности на курорта за здравен туризъм. Много, много по-важно е да се предпазим от едно заболяване, а не да лекуваме вече настъпили трайни изменения, подчертават специалистите в центъра.

Иначе в Албена има десетки програми с лековит ефект.
Една от най-търсените е „Артрофит” – срещу заболявания на костната, мускулната и съединително-тъканната система. Оздравителните схеми дават бърз и добър ефект при артрити и артрози, при състояния на травми, както и при заболявания на периферната нервна система – неврити и др.

Отлично балансираната програма „Албена Витал” гарантира подобряване на теглото, възпитава елегантно добри здравни навици, не причинява и минимум негативни емоции. Дава трайни резултати при лечение на някои обменни заболявания, на наднормено тегло, хипертония, диабет. Става дума за наистина уникална комбинация от около 90 различни видове процедури – индивидуални и групови, всички изключително приятни и ненатоварващи екстремно организма. Всичко става без забрани. Може да се консумират всякакви храни, стига да е в разумни граници, подчертават специалистите и гарантират за всяка казана дума и обещан резултат.

Те предлагат още помощ при разстройства на нервната система, при проблеми на горните дихателни пътища. Имаме вече успехи и при лечението на видове псориазис, както и при лечение на някои форми на стерилитет при млади жени, обръща внимание д-р Огнян Софтов от „Медика-Албена“. Като доказано ефективни той препоръчва и специалните таласо- и козметични програми, засега с огромно търсене преди всичко от чужденци от цял свят.

За Албена сезоните нямат значение. Но за всеки сезон има изненада. Който я вкуси, ще си подари за дълго празник – и за тялото, и за душата.
Сподели във Facebook
Етикети: Брой 157