За хората на средна възраст – от 30 до 40 години, е много полезно да вкарат в менюто си белтъчини. Продуктите с високо съдържание на протеини помагат бързо да се натрупа мускулна маса.

Специалисти от университета във Вашингтон провели изследване и установили, че ежедневният прием на белтъчини помага на мускулите да растат дори без сериозно физическо натоварване. В случая е по-важна умерената активност.

Придържайки се към определени правила на хранене и дневен режим, хората на средна възраст без особени усилия ще се избавят от излишните килограми и ще увеличат мускулната си маса. Необходимото количество от протеини може да се набави от едно варено яйце или лъжичка фъстъчено масло.

При интензивни тренировки и спортни занимания се препоръчва да се употребява бяло месо. Червеното не е подходящо за целта, защото съдържа много мазнини.

Учените потвърдили изводите си с експеримент, в който участвали над 300 доброволци от двата пола на възраст от 25 до 40 години. Оказало се, че тези от тях, които спазвали препоръчания режим на хранене, веднага започнали да трупат повече мускули в сравнение с останалите участници.

Да напомним, че храната, богата на протеини, не бива да се съчетава със сладки напитки. Това може да промени в нежелана посока енергийния баланс на организма, който по-бързо започва да складира мазнини.

Сподели във Facebook