Здраве

22 Септември 2017

Животът днес

В рамките на кампанията за устна хигиена „Веселите зъбки“ 30 000 деца в цяла България ще получат талони за безплатен стоматологичен преглед. Инициативата се организира за пета поредна година от dm България в партньорство със Сдружението на българските зъболекари (СБЗ). Прегледите ще извършват над 360 стоматолози. Целта на кампанията е да образова родители, педагози и деца за ползата от правилна устна хигиена още от най-ранна възраст, с появата на първото млечно зъбче.

Първите 25 000 талона за безплатен стоматологичен преглед ще бъдат раздадени в периода 5-18 октомври 2017 г. Единственото условие да получат един от тях е децата и родителите им да посетят най-близкия магазин на dm в 25 български града или някой от кабинетите, участващи в кампанията.

Талоните са част от специален пакет с подаръци „Веселите зъбки“. Други 5 000 пакета с талони за преглед и подаръци ще получат децата от 10 детски градини, включили се в конкурса „Как се грижим за нашите зъбки?“. В него могат да участват групи от детски градини от цялата страна, които трябва да изпратят до 31 октомври снимки, рисунки, видео или други творби, които показват как децата се грижат да имат здрави и красиви зъбки. В началото на ноември ще бъдат избрани десет победители. Наградата за тях ще бъде театрално образователно представление на тема „Устна хигиена“ с подаръци за всички деца от детската градина.

Талоните за безплатен стоматологичен преглед ще могат да се използват до 31 декември 2017 г.

Сподели във Facebook