Здраве

16 Септември 2013

1530

Животът днес

Най-много щастливци живеят в Дания

Според световния рейтинг за благополучието на жителите на планетата на първо място е Дания. В списъка на най-щастливите хора на второ място са норвежците, следвани от швейцарците. Новото е, че показателите за благополучие растат в страните на Тропическа Африка и Латинска Америка.

Като цяло хората са станали малко по-щастливи и щедри през последните пет години независимо от кризата. Изследователите, съставящи рейтинга, са подложили на оценка настоящото настроение на хората и общата степен на удовлетвореност.

Оказва се, че шест фактора имат ключова роля: брутният вътрешен продукт на глава от населението, продължителността на живота, наличието на партньор, на когото можеш да разчиташ, свободата да взимаш решения, щедростта и липсата на корупционни практики.

От 130 държави, участващи в проучването, в 60 нивото на щастие и удовлетвореност се е повишило. Такива са фактите в Ангола, Албания, Еквадор. Обратната тенденция е констатирана в Египет, Гърция, както и в САЩ. В Канада нивото на щастие през последните пет години си остава традиционно високо.


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 68