Здраве

30 Септември 2017

Животът днес

Американски учени заявиха, че от това, какво човек закусва зависи как ще се чувства през деня – ще бъде ли бодър, ще има ли настроение или ще бъде отпаднал. Първото за деня хранене определя и обмяната на веществата. Правилната закуска може да направи деня сполучлив, а може и да му повлияе негативно.
Последните тестове, проведени от специалистите, показаха, че най-добре е да започнем деня си с традиционната английска закуска – овесена каша. Именно тя подхожда идеално за утрото. Експерти в сферата на правилното хранене определиха овесената каша за една от най-здравословните и полезни закуски. Както е известно, овесът е източник на сложни въглехидрати, минерали и витамини. Човек получава много вещества, които са необходими за правилната работа на стомашно-чревния тракт и метаболизма. Овесената каша подхранва и мозъка, който се нуждае от въглехидрати, ускоряващи функциите му.
Овесената каша не съдържа захар, както и мазнини, които могат негативно да повлияят върху целия организъм – върху състоянието на кръвоносните съдове и други органи в човешкото тяло. Изследванията доказаха, че овесената каша е богата на полезни елементи като калций, калий, манган, мед и желязо.

Ако искате да направите закуската си още по-здравословна, към кашата можете да добавите плодове, ядки и масло.

Сподели във Facebook