Пеенето побеждава астмата

Белодробни заболявания като астма, бронхит и емфизем могат да бъдат победени с помощта на уроци по пеене, съобщи в. "Дейли мейл". Изследване на британски учени е показало, че гласовите изяви не само подобряват дишането, но и повишават качеството на живота като цяло.

Същността е в това, че по време на уроците по пеене хората се научават как да работят правилно с мускулите на стомаха си. Привържениците на метода, наречен "Singing For Breathing" (буквален превод: "Пеене за дишане"), разказват за пациентка с фиброза на белите дробове. Жената била изпратена на уроци по пеене в Кралската болница "Бромптън" в Лондон. Там тя е участвала в уроци по постановка на дишането, които значително са облекчили протичането на болестта.
Доктор Никълъс Хопкинсън твърди, че пациентите положително

оценяват груповите занимания по пеене. Между певческите техники и физиотерапията има много общи неща. По-специално при болести на белите дробове режимът на дишане е такъв, че в организма не постъпва достатъчно количество кислород. Затова болните понякога започват да правят чести вдишвания.

На занятията ги учат как да дишат дълбоко. Това се постига, като се използва диафрагмата. В резултат ритъмът на дишането става по-бавен. А тренировките премахват и напрежението.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 53