С музика, песни и добронамерени разговори за нуждата от ефективен контрол на тютюна в България Коалицията за живот без тютюнев дим и сдружение „България без дим” ще отбележат 31 май - Световния ден без тютюнопушене на Световната здравна организация (СЗО). Тази година темата, определена от СЗО, е „Поеми ангажимент да се откажеш”. Събитието ще се проведе зад езерото при спирка „Нишава” в Южния парк в София на 30 май, неделя, от 11:00 часа. Двете организации ще предоставят информация и съвети за отказване от тютюнопушенето и възможните решения за по-здравословна среда без тютюнев дим и зависимост от тютюневата индустрия.

Експертни съвети ще дадат уважавани лекари, сред които д-р София Ангелова, председател на Националната асоциация за профилактика на белодробните болести, д-р Александър Симидчиев, председател на сдружение „Въздух за здраве”, д-р Гергана Гешанова, председател на Коалиция за живот без тютюнев дим, и д-р Маша Гавраилова, председател на сдружение „България без дим”. Присъстващите ще имат възможност да задават въпроси по всички теми, свързани с тютюнопушенето и контрола на тютюна. Организаторите отправят покана и към бившите пушачи, за да споделят своя опит и съвети към всички, които са решени да поемат ангажимент да се откажат от вредната зависимост.

Двете организации ще отбележат празника с много музика и песни с участието на тромпетиста Венцислав Благоев и неговия състав и поп-джаз певицата Натали Ангелова - дългогодишни поддръжници на каузата за живот без тютюнев дим. Срещата ще завърши с джаз за деца.

Събитието ще бъде излъчено на живо във Фейсбук на адрес: https://www.facebook.com/SmokeFreeBulgaria

За повече информация: д-р Гергана Гешанова, председател на Коалиция за живот без тютюнев дим, 0882 37 4000, ggeshanova@gmail.com

Сподели във Facebook