Здраве

7 Февруари 2024

506

credoweb bg

Захарта ни вдига на крака и затова понякога е трудно за вярване, че именно тя е причината за отпадналост. Повишената кръвна захар е проблем не само на диабетиците, но и на много здрави хора, които по една или друга причина не получават достатъчно хранителни вещества от диетата си. Оказва се, че силният порив към това да хапнем нещо сладко най-често се дължи на нуждата на организма от съвсем различни вещества – протеини, мазнини и витамини. Тъй като сладкото задоволява сетивата, то за кратко дава сигнал на мозъка за удовлетворение. Много скоро след разграждането на глюкозата обаче се чувстваме още по-отпаднали.

За да избегнеш глюкозните пикове и съответните им още по-резки спадове, не приемай захарта на гладно. Възприеми сладкишите като десерт или иначе казано – чак след като изядеш основното ястие в менюто. В този случай ще забележиш не само повишение на енергийните си нива през деня, но и цялостно подобряване на здравето, тонуса и дори фигурата си.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook