Експерти съветват по-често да консумираме праскови, защото те оказват положително влияние върху сърцето и храносмилането, а и укрепват имунната система. Какви са още предимствата на тези плодове:

Подмладяват

Прасковите съдържат много витамин С, който помага за изработването на колаген, отговарящ за еластичността и тонуса на кожата. Този витамин неутрализира и свободните радикали, които ускоряват стареенето и водят до образуването на бръчки.

Съдържат протеини

Благодарение на редовната употреба на праскови се повишават защитните функции на имунната система, а това намалява риска от инфекциозни и кожни заболявания. Тези плодове помагат и за по-бързата регенерация на кожата. Протеините в прасковите участват и в много обменни процеси.

Овлажняват кожата

Прасковите често се използват за приготвянето на маски за лице, защото са богати на витамини и микроелементи. Те много добре овлажняват кожата, а белезите след акне изчезват по-бързо, както и бръчките.

Богати са на селен

Селенът е един от най-мощните антиоксиданти, който забавя процеса на стареене на клетките, запазва и добрия вид на косата и ноктите.

Сподели във Facebook