Здраве

28 Март 2023

credoweb bg

 

 

Грипът рядко дава повод за колебание. Той започва остро, обикновено с втрисане и значително повишаване на температурата – над 38.5–39 градуса, болки в мускулатурата и ставите на цялото тяло, както и бързо влошаване на общото състояние. Всички все някога развяваме бялото знаме пред грипната атака, а онези от нас с по-слаб имунитет боледуваме дори няколко пъти годишно. ​

​Както знаем, профилактиката е най-доброто лечение, но и в двата случая специалистите препоръчват препарати, съдържащи римантадин хидрохлорид.

Ако все пак вирусът ни улови (или ние него), важно е да отбележим, че антибиотиците нямат място в първите дни от лечението. В ранния стадий на болестта можем да се обърнем именно към противовирусни препарати, съдържащи римандатин хидрохлорид - той инхибира вирусната репликация още в самото начало и стопира формирането на вирусната обвивка.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook