Хората прекарват на работните си места 40 и повече часа седмично. През това време е много важно те да се чувстват максимално комфортно, защото така не само ще се повиши производителността на труда и мотивацията им, а и ще се намалят рисковете на здравето, съветват психолозите. Според тях неблагоприятната работна среда предизвиква болки в гърба, проблеми със съня и дишането.

Учени от Мичиганския университет доказаха, че ако хората са обградени от „природни елементи“, настроението им ще е по-добро, ще се повиши удовлетвореността от работата и даже ще се понижи стресът.

На първо място е препоръчително хората да имат достъп до слънчева светлина на работното си място. В противен случай може да изпаднат в депресия, да проявяват по-малка заинтересованост към резултатите на дейността си и към компанията, в която са наети. Според експертите не е достатъчно само да се работи близо до прозорец, а е необходимо в обедната почивка да се излиза на навън под слънчевите лъчи.

Второ – на работното място трябва да има растения. Дори най-обикновени снимки на природата върху стените или на компютъра може да помогнат.

Сподели във Facebook