Здраве

8 Септември 2014

1323

Животът днес

Разходките помагат при рак

При страдащите от онкологично заболяване физическата активност и най-вече разходките пеша може да снижат риска от фатален изход, а и помагат при справянето със страничните ефекти от лечебните терапии. До този извод са стигнали британски специалисти. Те са установили, че всекидневните 20-минутни разходки по около миля (приблизително 1,6 км) могат да снижат с 40% вероятността от смърт при две от най-разпространените форми на рака - на млечната жлеза и на простатата. Специалистите обаче отбелязват, че разходките трябва да бъдат редовни и енергични.

За болните от колоректален рак учените препоръчват по-интензивна физическа активност. Според резултатите от изследването шест часа физически упражнения седмично (или разходка от 30 км) могат да понижат с 50% риска от смърт вследствие на това заболяване.

Британските експерти са установили още, че редовните физически упражнения, които увеличават честотата на сърдечните съкращения, могат да предотвратят ракови заболявания и да намалят риска от рецидиви.

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 113