Ще се доверя отново на д-р Галили

Подложих се на безболезнено премахване на разширени вени, на другия ден бях на сцената
Петър Калчев, актьор в Малък градски театър зад канала

- Г-н Калчев, откъде научихте за д-р Галили?

- За д-р Галили и за неговия метод научих от Христо Мутафчиев, той пък чул от приятели и понеже знаеше за проблема ми - играем доста време заедно, ми го препоръча горещо. Точно в този момент на самия д-р Галили му предстоеше участие в телевизионно предаване и аз се „уредих“ на живо, в ефир да го разпитам, заедно с водещите. Впечатленията ми потвърдиха вече чутото от колегата, само не знаех, че тази болест може да доведе до толкова тежки поражения, инвалидизация и невероятни страдания. 

- А дали според Вас актьорската професия е засегната от този проблем, или по-скоро заболяването е генетично?
- И генетично е, но по-скоро и професията е засегната от този проблем. Дългите репетиции, които са свързани със стоене прав по 4 часа всеки ден. Убеден съм, че и други професии са изложени на този риск.

- Явно при Вас актьорството е засилило генетичната предопределеност...
- Определено да. Баща ми страдаше от разширени вени, но не предприемаше никакво лечение, тъй като тогава предлаганите методи бяха много рискови (предимно операция) и нямаше такива щадящи методи както този, който прилага д-р Галили.

- Преди да срещнете д-р Галили, търсили ли сте някакви други методи на лечение?
- О, да, ходих на преглед, усещах тежест след работа и страхове за бъдещето.

- Как беше извършен прегледът тогава? Доплерово изследване ли Ви направиха?
- Не, не използваха никаква апаратура, само с очи и ръка. Казаха ми, че нещата при мен са наред и не се нуждая от някаква по-сериозна интервенция. Изписаха ми крем, с който да се мажа.

- Усетихте ли някакво облекчение?
-  По-скоро облекчението беше на базата на внушението.

- Освен външното изражение на вените при Вас бяха ли налице и някои от симптомите на заболяването като болка, дискомфорт, тежест и оток на краката?
- Имах болки и тежест в краката след всеки натоварен работен ден. А и гледката от изпъкналостите не се връзва особено с професията ми. Да Ви разкажа една интересна случка. Участвах в любовна сцена с моя колежка и бях по боксерки. В момента, в който се появих така на сцената, една възрастна жена от първия ред възкликна: „Я, този има разширени вени“. Не ме питайте как се почувствах тогава...

- Как протече при Вас самата процедура? Почти всички пациенти споделят, че манипулацията е лека, бърза и безболезнена.
- И при мен беше така. При самата интервенция не усетих нищо друго освен едно леко боцкане – като при вземането на кръв.

- Т.е. спестява се стресът и болката на пациентите... При Вас и Вашата професия една оперативна интервенция би Ви откъснала поне месец от сцената.
- Да, да, това е абсолютно вярно, имайки предвид, че играя постоянно и програмата ми е много натоварена, имам представления почти всяка вечер. А една оперативна интервенция би ме откъснала от ритъма, а и не получаваш гаранции, че резултатът ще е завинаги. За щастие методът на д-р Галили не се влияе от сезоните за разлика от оперативната намеса. Преди време претърпях операция от херния и много добре зная какво коства на пациента една операция – упойки, рязане, дълъг и болезнен възстановителен период.

- Кога се върнахте на сцената след манипулацията на д-р Галили?
- Още на следващия ден продължих с репетициите ми на сцената.

- Имаше ли някаква болка след манипулацията, какво беше усещането?
- Единственото, което усещах, беше леко изтръпване по хода на вената, където беше инжектирано веществото. Това продължи около две седмици.

- Скриха ли се самите вени след тази една интервенция?
- Да, изпъкналостите изчезнаха напълно, а на контролния преглед, който беше след три месеца, д-р Галили установи, че лечението е приключило и че не се нуждая от повече интервенции.

- Доколкото знам, имате проблем и с другия крак. Ще „рискувате“ ли да се доверите отново на д-р Галили?
- Не само ще се доверя, но пожелавам на всеки да поеме такъв „риск“.

- Т.е. лечението на д-р Галили не Ви е откъснало по никакъв начин от ежедневието и бихте препоръчали метода и на други хора, страдащи от заболяването.
- С две ръце бих препоръчал този метод, както и спокойствието и начина, по който този лекар те кара да се чувстваш. Мога да препоръчам също и на пациентите от провинцията или София след манипулацията да дойдат в нашия театър и да се насладят на последните ни постановки: „Заминавам”, „Шведска защита”, „Охранители” и др.

 



 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 93