За ползата от сланината вече има достатъчно натрупани данни. Датски учен обаче установи, че нейната употреба може да окаже изключително положително въздействие върху женския организъм. Естествено, с нея не бива да се прекалява.

Един от най-здравословните компоненти на сланината е арахидоновата киселина (от семейството на омега-6 мастните киселини). Съдържа и селен. Благодарение на тях организмът се пречиства от токсините, подобряват се обменните процеси, регулира се дейността на храносмилателните органи и на половата система при жените.

Влизащите в състава на сланината холин и ретинол запазват доброто състояние на кожата и на косата. Според учените особено внимание на сланината трябва да обърнат жените, които чакат дете. В този период за тях са много необходими витамините В, D, С и Е, както и полезни мазнини и калории, съдържащи се в сланината, които гарантират здравето на бебето.

Само 20-30 грама сланина са достатъчни, за да се прогони гладът, без да се добавят излишни килограми, твърдят специалистите.

Сподели във Facebook