Здраве

27 Октомври 2016

2269

Животът днес

Хората не бива да пренебрегват напредването на възрастта и да се отдават на нездравословен начин на живот. Това може да доведе до напълняване, сърдечносъдови проблеми и хронични заболявания.

Колкото повече остаряваме, толкова повече се износва организмът. С всяка следваща година след 40-годишна възраст мускулната маса и функциите намаляват, особено при хората, които не са физически активни – от 3 до 5% за едно десетилетие. Това показва, че се налага възстановяване на мускулите, за да се засили метаболизмът, което ще помогне за регулирането на теглото и кръвната захар. Лесно е да се каже, но резултатите идват не толкова бързо, колкото хората очакват, защото с годините възобновяването на физическата активност става по-бавно.

Специалистите препоръчват на хората след 40-годишна възраст да наблягат на 4 вида тренировки -  за сила, равновесие, издръжливост и упражнения за разтягане. С напредването на възрастта нараства значението на подвижността. Човешкото тяло крие невероятни възможности и независимо от годините неговата сила може да бъде съхранена, категорични са експертите. 

Сподели във Facebook