За влиянието на млечнокиселите бактерии върху стомашно-чревната флора, а и върху общото здраве се знае отдавна. Въпреки това науката в последните години добавя нови факти в подкрепа значението им за различни заболявания и състояния.  

Дисбалансът на чревната флора влияе за повишаване на холестерола в комбинация с консумация на много червени меса, казва проф. Тодор Кантарджиев. Допълнителният прием на пробиотици може да намали гнилостните процеси в червата.

За редица системни тежки неврологични заболявания има данни, че може да се влияят от дисбаланса на чревната флора. Дори за алцхаймер има хипотеза, че неправилно развилата се чревна флора произвежда веществата, които увреждат мозъка, посочва проф. Кантарджиев.

Голяма част от лактобактериите са транзиторни – затова всеки ден трябва да се приема продукт, който ги доставя на храносмилателната система. Проф. Кантарджиев представя нов за българския пазар продукт – БиотикФит. Той съдържа 20 млрд. лиофизирани бактерии, важни за микробиома в стомашно-чревния тракт.

Осигурява добър баланс на бифидобактерии и лактобацили при по-продължителен прием. Има вкус на череша, което го прави по-приятен за прием.

БиотикФит е подходящ не само за активно спортуващи, а за всички, които искат да повишат имунитета си чрез нормализиране на микробиома на храносмилателната система.

Подходящ е още за хора:

  • след антибиотично лечение за бързо нормализиране на флората
  • преминали лечението за хеликобактер пилори терапия, за да се предотврати повторната колонизация – необходим е пробиотик с голямо количество полезни бактерии и в прахообразна форма (саше) като БиотикФит.

Продуктът може да се използва и за подобряване на общото състояние – съдържа полезни, стимулиращи общия имунитет антигени. Да се избягва обаче при пациенти, които са с тежък имунен дефицит или преминават лечение с химиотерапия или цитотоксични медикаменти.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook