Здраве

28 Октомври 2013

1445

Животът днес

Срещите с приятели правят мъжете щастливи

Психичното и физическото здраве на мъжете се подобрява, когато минимум два пъти седмично излизат с приятели на по чашка, установи британско изследване. Според специалисти от Оксфорд социалните контакти на представителите на силния пол са много важни. Но те не трябва да се изчерпват само с интернет общуването.

Мъжете трябва да извлекат ползите от своите приятелства "очи в очи", като за препоръчване е да се срещат с още четирима свои познати. При общуване в подобен микроколектив силният пол по-рядко боледува, по-бързо се възстановява след заболяване и става по-щедър с ближния.

Мъжете трябва да бъдат активни в тези контакти - да играят футбол с познати или просто да споделят шеги на чаша бира. Предишни изследвания доказаха, че най-много се смеят членовете на микрогрупи, съставени от не повече от петима души.

А смехът има благотворно отражение върху общото психично и физическо здраве на човека вследствие на производството на ендорфини в организма. В такава ситуация мъжете се чувстват в добро настроение, пълни са с енергия и стоят далече от депресиите. Те инстинктивно търсят "великолепната петорка" като идеалната компания.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 74