Здраве

19 Септември 2017

credoweb bg

Единственият музей на фармацията в Пловдив "Хипократ" ще разкрие тайните на древните лечители. На 20 септември точно в 10 часа всички посетители на старинната аптека ще могат да видят наживо как се приготвят билкови лекове, съобщиха за CredoWeb уредниците на музея. Оригинални възрожденски рецепти се съхраняват в експозицията и по случай празника на Стария град те ще бъдат извадени и изпълнени пред очите на посетителите.  Илачи за гърлобол и стомашни неразположения ще бъдат забъркани в автентична обстановка и с помощта на древно хаванче и везни. На екран ще текат рецептите с точните съставки и съотношения, така че гостите на аптека "Хипократ" ще могат да си ги запишат. 

На 20 септември 2017 г. в старинна аптека "Хипократ" в Пловдив ще бъдат приготвени автентични възрожденски рецепти за лечение на редица болести

За лечебната сила на билките ще разкажат уредниците на уникалния и единствен по рода си в България фармацевтичен музей, а гостите ще могат да разгледат богатата аптекарска експозиция, намираща се във възрожденската къща  на д-р Сотир Антониади, един от първите дипломирани лекари в Пловдив преди Освобождението.  

Входът в рамките на събитието е свободен.

Подробна информация може да намерите ТУК

автентично фармацевтично хаванче от експозицията на аптека "Хипократ"

 

Сподели във Facebook