Здраве

26 Януари 2015

1038

Животът днес

Три общински болници с проекти за близо 2 млн. лева

Три общински болници в София се финансират по програма JESSICA. Благодарение на „Фонда за устойчиво градско развитие” и инициативата JESSICA е подобрена както градската среда, така и качеството на здравното обслужване в общинските болници в София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне на резултатите от проекта в Четвърта МБАЛ София ЕАД.

Първа градска болница получи своята техника, също и Четвърта градска болница. Предстои да се предостави новото оборудване и в Първа акушеро-гинекологична болница "Св. София”. Общата стойност на финансирането за трите болници е близо 2 млн. лева, инвестирани в здравеопазване, в подобряване на качеството на обслужване, каза също кметът Фандъкова.

По думите й общинските болници в последните години подобряват своята работа непрекъснато и това се дължи на ръководството. Фандъкова посочи, че не очаква печалба от общинските болници, важно е подобряване на качеството на обслужване. Близо 5000 пациенти са преминали през Четвърта градска болница за 2014 г. Общината инвестира около 8 млн. лева годишно за подпомагане на общинските болници. (ЖД)

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 130