Специалисти от Академията по хранене и диетология в САЩ не препоръчват често да се употребяват прясно изцедени сокове, защото могат на навредят на организма ни, съобщава CNN.

Когато плодовете и зеленчуците преминат през сокоизстисквачката, в тях остават минимално количество фибри, изчезват още полифенолите и антиоксидантите, които се съдържат в кората и сърцевината.

Експертите препоръчват на хората, които не могат да консумират цели плодове и зеленчуци, да ги смилат в блендер. В крайния продукт има повече богата на фибри сърцевина.

Най-голямата вреда, която могат на нанесат соковете на човешкия организъм, е повишаването на захарта в кръвта. Това може в перспектива да доведе до диабет, предупреждават учените. Според тях прясно изцедени сокове може да се употребяват само при чувствителен упадък на силите, но не и редовно.

Сподели във Facebook