Здраве

6 Декември 2016

1462

credoweb bg

До 9 декември е обявена Седмица на отворените врати за борба с туберкулозата в Смолян. Безплатни прегледи ще се провеждат в многопрофилната болница „Д-р Братан Шукеров” в града, съобщава социалната платформа за здраве CredoWeb.

Д-р Юлияна Лазарова, завеждащ пневмофтизиатричния кабинет, ще приема пациенти до петък между 8:00 и 15:30 часа в кабинета за контрол на туберкулозата на 6-ия етаж. На всеки, който реши да провери своето състояние, ще бъде извършен преглед и ще се назначи проба манту, а при необходимост ще се извършват и допълнителни изследвания – рентгенова снимка и проверка на материал за туберкулозни бактерии. Прегледите и изследванията са напълно безплатни, включително и за неосигурените лица.

В същото време болница „Тракия“ – Стара Загора, организира безплатни профилактични изследвания на слуха за бебета и деца. Прегледите ще се състоят на 12 декември от 10:00 до 15:00 ч. в МЦ „Трета поликлиника“. Записването е предварително на телефон 0882 280 120 всеки работен ден в интервала от 8:30 до 14:30 часа.

За още здравна информация влезте в  CredoMedia на credoweb.bg.

Сподели във Facebook