Защо е важен балансът в храненето?

„Защо е важен балансът в храненето“ е мотото на третото издание на обучителната програма "Хранене и Здраве”.

Програмата има за цел да повиши знанията за принципите на балансираното хранене сред по-широка аудитория, като се основава на научно доказани факти за хранителния режим и здравословния начин на живот.  

Инициатори на обучението тази година са Медицинският факултет на СУ “Св. Климент Охридски” и Българското дружество по хранене и диететика. Образователната програма е организирана в три модула и 4 дни -  6-7 юни и 13-14 юни 2015, в сградата на Биологическия факултет на СУ. 

Лектори са утвърдени специалисти и преподаватели в областта на храненето и диететиката: проф. д-р Божидар Попов - председател на Българското дружество по хранене и диететика, доц. д-р Людмила Иванова – заместник-декан на Медицинския факултет към СУ „Св. Климент Охридски”, ас. д-р Росица Попова - преподавател по „Хигиена, хранене и екология” към Медицинския факултет на СУ.

Темите са: актуални тенденции в науката за храненето, ролята на храните за поддържането на добро здраве, рисковете от популярните напоследък диети и др.  

Особено внимание е обърнато на специфичните хранителни потребности на отделните възрастови групи в жизнения цикъл на човека,  на храненето при бременност и кърмене, както и на хранителната превенция при най-масовите заболявания като остеопороза, сърдечносъдови, стомашно-чревни, онкологични болести, диабет тип 2 и др. 

Преминалите обучението получават сертификат за участие, издаден от Медицинския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и Българското дружество по хранене и диететика. 

Участието е свързано със задължителна предварителна регистрация, а пълната програма можете да намерите на  www.hraneneizdrave.info. 

 

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 147