Според учените организмът, в който всичко е наред, не изпитва влечение към някакви необичайни за него вкусове. Но ако изведнъж у човек се появи желание да яде сладка, солена или пикантна храна, това може да е свързано с дефицит на определени вещества и сигнал за здравословни проблеми.

Резултатите от изследване доказали, че слабостта към сладки продукти се появява при хора, които са били подложени на прекалено умствено напрежение. При претоварване организмът започва активно да преработва глюкозата, затова хората усещат потребност от захар.

Неочакваният апетит към пикантни храни учените свързват с наличието на токсини и вредни вещества в организма, както и с храносмилателни проблеми или заболявания на щитовидната жлеза.
Хората, които усещат необичайно за тях привличане към солени храни, са станали жертва на стреса. Умората и нервното напрежение са сигнал за недостиг на минерали в организма или инфекции в отделителната система.

Любителите на киселото трябва да започнат да приемат пробиотици и да си направят изследване за заболявания на храносмилателната система или за алергии.
Според учените потребността от мазна храна се появява при дефицит на витамините К, Е, D, А и калций.

Сподели във Facebook