В началото на учебната 2016/17 година група ученици от 11 „а“ клас (някои от тях продължиха да помагат и след като завършиха) от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ решиха да започнат кампания, в която да вложат уменията, придобити по време на обучението си, но като ги съчетаят със социална кауза, насочена към абитуриенти. Техните учители Стойка Чакърова и Александър Гергинов събраха група от 23 ученици и им предложиха да изработят и дарят дизайнерски облекла по индивидуален проект, за да направят незабравима и уникална вечерта на абитуриенти в неравностойно положение.

През първата година проектът започна с минимални знания за намирането на спонсори, медии и деца. Успяха обаче да се свържат с фирми и хора, които до днес помагат на каузата. Ралица Георгиева (бивш координатор, ментор и текущ медиен представител) и Надя Петрова (бивш ментор и връзка с децата) през 2016 г. създадоха връзките с медиите и институциите. Една от тях беше „Държавна агенция за закрила на детето“, откъдето подпомогнаха със списък на абитуриенти в София и близо до нея. Днес работата върви по-лесно, тъй като се свързват с домовете, с които вече имат връзка като ДДЛРГ с. Доганово, ЦНСТ - гр. Самоков и др. Платовете се купуват със средства, останали от миналата година или дарени от училището. 

Тази година в каузата се включиха 17 участници. Тяхната мисия е да направят абитуриентската вечер на децата от домовете специална и незабравима.

Накрая на всяка кауза се организира финално събитие, на което се набират средства за квалификационни курсове за абитуриентите, които искат да започнат работа, след като напуснат домовете.

Тази година финалното модно ревю ще се състои на 09.05.2019 г. в музея „Земята и хората“.

Дарения за благотворителната кауза могат да се правят чрез страницата ѝ https://www.facebook.com/pg/CCThedreamoutfit/

Сподели във Facebook