Акценти

12 Септември 2016

1399

Животът днес

Пловдив трябва да бъде на върха в листата на най-предпочитаните дестинации. Това пише един от водещите британски всекидневници „Гардиън”  в статия за най-добрите европейски градове за почивка. Авторът Кевин Ръшби нарежда Пловдив сред топ десет на дестинациите на Стария континент, предлагащи перфектен отдих , които непременно трябва да се посетят.

„В топла вечер, сипвайки си младо местно вино в чудесно кафене на открито, на древна калдъръмена уличка, близо до Амфитеатъра, чувам само българска реч”, пише авторът. И допълва, че градът е бил на 4000 години, когато римляните са дошли тук и са построили великолепен Амфитеатър на централно място, Акведукт, Одеон и Римски стадион, който след забележителни възстановителни дейности, е експониран полу-подземно точно в главната търговска част на Пловдив.

Кевин Ръшби не пропуска и факта, че къщите на търговците от 19-ти век са превърнати в красиви музеи. Той препоръчва туристите да посетят Етнографския и Историческия музеи, галерии, хотели и ресторанти.

„Но истинската наслада идва от непринудения чар на това място: улично изкуство, любопитни котки, смях и музика от високите прозорци. Изкушението да се разхождате из криволичещите тесни улички е огромно, а близостта на Родопа планина дава възможност за излети и посещения на манастири. Храната е превъзходна, виното –  неустоимо”, се казва още в статията на водещия британски всекидневник „Гардиън”.

Сподели във Facebook