Разцъфтяването на игралната индустрия в сегмента на „мекия хазарт“ в България може да се обясни с няколко фактора. Сред тях са желанието за печалби – от пари, през скъпи коли до луксозни имоти, убиването на скуката, социалното влияние, фантазията и примерите, които се дават в общественото пространство за успех.

От друга страна, младото население в България смята, че спортните залагания са „по-полезни“ от останалите форми на хазарт, защото носят полза за спорта, стимулират развитието му, както и състезателния дух.

Отделно от това като относително нова тенденция се очертава навлизането на фирмите, организатори на лотарийни игри, в онлайн пространството. Интернет хазартът, който се играе чрез компютър или мобилен телефон, предлага не само технологично-интензивно преживяване чрез отлични видео и анимация, но и незабавни резултати. Достъпността му по всяко време и от всяко място го прави още по-атрактивен. Ето защо „мекият хазарт“ в онлайн пространството се превръща в най-динамично развиващия се сегмент в игралната индустрия в България в последно време. Искам да подчертая, че повишаването на броя на интернет сайтовете, които предлагат хазартен тип игри, като виртуални игрални машини, игри на карти, подреждане на числови комбинации и т.н., повишава възможността да попаднат в полезрението на деца и непълнолетни. От ранна възраст те се запознават с правилата и тактиките на игра, което повлиява на представата им, че тези сайтове са приемлив начин за изкарване на бърза печалба и запълване на свободното време, без да отчитат потенциалните негативни последствия и опасности.

Сподели във Facebook