Мадона е една от тези звезди, които сякаш съществуват в друга галактика, където времето върви по-бавно. Луиза Вероника Чиконе е родена на 16 август 1958 г., но на сцената и на екрана изглежда десетилетия по-млада и енергична. Това никак не е лесно, тъй като се изисква много дисциплина, отдаденост и решителност.

Съществуват легенди за пристрастеността ѝ към физическите упражнения. Има своя собствена фитнес зала, която се намира в непосредствена близост до дома ѝ. Твърди се, че спортува шест пъти в седмицата между три и четири часа на ден. Тренировките ѝ обаче не са само в залата, където вае мускули и топи калории със суперуредите stairmaster и power plate. Звездата е почитател на пилатес, а любимата ѝ йога е ащанга – източен метод, който съчетава динамична работа с тялото, дишането и концентрацията. Певицата плува, бяга, кара колело и язди кон, за да е винаги в перфектна физическа форма.

За да не отстъпи с десетилетия титлата „Кралицата на попа” на многобройните си по-млади конкурентки, Мадона много внимава какво хапва. Диетата ѝ е изключително строга. От 1990 г. тя следва макробиотичната диета, която се основава върху японски стил на хранене. Звездата има японски готвач, който е навсякъде с нея, за да ѝ приготвя храната.

Макробиотичната диета е предимно вегетарианска, базирана основно на пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци. Повечето животински храни са изключени от този вид хранене. Млечните продукти, яйцата, птичето месо и полуфабрикатите не са разрешени.

Обичайната закуска на Мадона например включва задушен кафяв ориз, пълнозърнести пшенични зърна, овес.

На вечеря певицата си хапва киноа, елда, соя, зелен фасул, риба на скара. Любимият ѝ фреш е от диня, а топлата ѝ напитка е чай от джинджифил.

Певицата се въздържа от газирани напитки, преработени храни, рафинирана захар, както и от всякакво друго нездравословно меню. Не яде в ресторанти и хотели, а когато ги посещава, си поръчва само вода.

Диетолозите обаче съветват да се внимава с тази диета, тъй като при продължителното ѝ спазване може да се стигне до бъбречна недостатъчност, скорбут, анемия и други заболявания, защото на организма не му достигат витамин В12, магнезий, калций и желязо.

Мадона използва натурални продукти за красота, с които умело прикрива признаците на остаряване.

Почитател е на Eminence – унгарска марка за натурална козметика. При избора си на продукти за подмладяване звездата разчита на естествени антиоксиданти. Тя използва боровинков препарат за почистване и винаги внимателно отстранява грима преди измиване. Освен това тя не допуска прах и пот да увредят кожата ѝ. Сред другите трикове, приписвани за младоликост на поп иконата, са бразилска кокосова вода и специални японски капки за очи.

Но звездата, разбира се, използва и козметични процедури за подмладяване като кислородна терапия, вливане на витамини A, E, C, хиалуронова киселина, екстракти от зелен чай и алое вера, за да се бори със свободните радикали, предизвикващи бръчки и старееща кожа.

Едно от най-силните ѝ оръжия в битката с бръчките е достатъчно сън.

Въпреки напрегнатия ѝ график никога не допуска компромиси с времето си за релакс.

Но това, което прави Мадона истинска кралица, е нейното самочувствие и уникалност. Въпреки че често я наричат „материалното момиче” (заради един от хитовете ѝ), тя е от тези, които са убедени, че красотата идва отвътре. И се съдържа в собствената ѝ автентичност. В интервю за списание „Мари Клер” тя например посочва мексиканската художничка Фрида Кало за символ на красота – жена, която не се стреми да се хареса на всички само защото така диктуват вкусовете на времето. Певицата споделя, че това, което прави една жена красива, е собствената ѝ увереност, че е красива. И не бива да съжалява за това, което е, и да се опитва да се променя. Нещо, което Мадона прави от изгряването си на звездния небосклон до днес.

Сподели във Facebook