Акценти

18 Януари 2024

1013

Животът днес

Директорът на Столичния Сатиричен театър, Калин Сърменов, представи първата си художествена изложба под надслов "Светлата страна на нещата". На 15 януари 2024 г. столичната галерия "Нирвана" посрещна представители на културния и политически елит на страната, които се докоснаха до творчеството на известния актьор, музикант, режисьор, а вече и художник.

        "Неслучайно сме избрали този ден - 15 януари. Той, според                              психолозите, е най-депресиращият, ден на годината. ", в типичния си стил обясни Калин Сърменов избора на дата за изложбата и допълни, че живеем в един свят на тъмнина, а това наистина много  дразни. Затова и името на изложбата е в противовес на тази тъмнина - "Светлата страна на нещата".

Министърът на културата, Кръстю Кръстев, изрази всеобщото възхищение от таланта на художника:

        "Това е един от хората на които се възхищавам, защото той има                  уникалното качество, с каквото и да се захване, да го прави най-                  важно душата си сърцето си!"

Картините, които събира изложбата, са в стил digital art - рисувани на таблет или телефон и принтирани на платно. Всяка една творба е придружена от вдъхновяващ или ироничен текст, който ни кара да се замислим над живота и отношението ни към него.

Вижте кадри от откриването на изложбата:

 

Сподели във Facebook