„Кристална лира” 2021 получи спектакълът на Музикалния театър „Цигулар на покрива” в категорията „Постановъчен екип”. За престижното отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци в тази категория се състезаваха още Държавна опера Стара Загора с постановката на операта „Африканката” и Държавна опера Русе за премиерата на операта „Джани Скики“.

„Това са три спектакъла, превърнали се в емблематични в последните години за нашето музикално-театрално изкуство” – отбеляза проф. Виолета Горчева при обявяването на номинираните. Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова получи наградата за мюзикъла „Цигулар на покрива”. Тя благодари на целия постановъчен екип на спектакъла, на солистите, хора, балета, оркестъра и на всички технически служби и ателиета на театъра. „Благодаря на всички за огромната любов, с която създаваме нашите представления и която всъщност ни прави уникална и неподражаема трупа. Благодаря на режисьора Небойша Брадич, чиято работа върху спектакъла беше за всички ни урок по професионализъм. Благодаря ви за сърцето и душата, с които творите чудеса” – заяви още Арсенова.

Христо Сарафов в ролята на Тевие

Режисьор на мюзикъла е Небойша Брадич от Сърбия, музикален ръководител – Юли Дамянов, диригенти – Огнян Митонов и Людмил Горчев, сценограф Миодраг Табачки, художник на костюмите - Исидора Молес, хореограф - Анна Пампулова, хормайстор - Людмил Горчев, концертмайстор – Мария Кирова, асистент-режисьор - Александър Мутафчийски, координатор на проекта - Пеньо Пирозов.

Още с появата си през януари 2020 година  постановката на Музикалния театър „Цигулар на покрива” се превърна в събитие за родната музикална сцена. Тя обедини възторжените мнения както на публика, така и на журналистите и сега на музикалните експерти – нещо, което се случва рядко за културно събитие. Заради новите противоепидемични мерки датите на спектакъла през ноември се изместват за февруари, когато зрителите ще могат да гледат „Цигулар на покрива” отново на сцената на Музикалния театър. Те ще бъдат уточнени допълнително на сайта на театъра - https://musictheatre.bg/

Сподели във Facebook