Акценти

3 Ноември 2016

1522

Животът днес

Родена в Украйна американка е 35-милионният пътник на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, която от 10 г. е концесионер на летищата във Варна и Бургас. 46-годишната Светлана Хънт кацна в морската столица по обяд с полет на Turkish Airlines от Истанбул.

Празничното посрещане включваше водна арка за боинга, с който 35-милионният пътник пристигна във Варна.

„За 10 години, откакто "Фрапорт Tуин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД стана концесионер на летищата във Варна и Бургас, са обслужени повече от 300 000 полета“, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Улрих Хеппе при посрещането на 35-милионния пътник на двете летища от началото на концесията. По думите му това е голямо постижение, защото в сравнение с началото преди десет години е постигнат 32 процента ръст.
Хеппе съобщи още, че през тази година лятото е рекордно за двете летища за последните десет години. На летището във Варна ръстът на пътниците е с 21 процента, а в Бургас - с 22 на сто в сравнение с миналата година. Той изрази надежда в края на годината общият ръст на двете летища да е 22 процента.
Компанията разработва специална програма за зимния сезон, чиято цел е да се увеличат полетите, съобщи още Хеппе. Той обясни, че през зимния период авиокомпаниите не желаят да летят толкова много до Варна и трябва да се сподели рискът и те да бъдат мотивирани да пътуват повече и през това време на годината.
По думите му компанията е направила специална програма, която е мотивираща за нейните клиенти с допълнителни екстри. Той допълни, че в момента програмата се дискутира с хотелиери, туроператори и кметове, и изрази надежда, че за следващия зимен период тя ще има реализация.

Сподели във Facebook