Мароканска картофена салата
Рецептите на Food Network
Предложението за този уикенд в рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network е мароканската картофена салата на Джени Морис, един от любимите шеф готвачи на Южна Африка. След рецептите си, характерни за Ривиерата, Джени представя в своето шоу мароканската кухня. А както знаете, чрез храната можем да научим много за културата и историята на всяка страна. Хайде на пътешествие! Лято е!
Сгответе ястие по рецепта на Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим кой ще спечели наградата на Food Network.
Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.
Продукти:
За дресинга:
1 лъжица дижонска горчица
4 лъжици мед
3 скилидки чесън, пресован или ситно нарязан
Сок и кора на 1 лимон
250 мл зехтин
За салатата:
60 г черни маслини
60 г зелени маслини
1 глава червен лук, нарязан на тънки ивички
4 стръка пресен лук, нарязан
2 домата, нарязани на ивички
½ краставица, нарязана
40 г кедрови ядки, печени
Шепа пресен кориандър, нарязан
Шепа магданоз, нарязан
Сок и кора на 1 лимон
1 лъжица кимион, смлян
2 червени картофа - сварени и нарязани
2 обикновени картофа – сварени и нарязани
1 зелена салата
Начин на приготвяне:
1. За дресинга - сложете всички съставки в купа и бъркайте, докато се смесят хубаво.
2. За салатата - смесете маслините, лука, доматите, краставиците и кедровите ядки. Полейте с половината от дресинга. Отделно разбъркайте магданоза, кориандъра, лимоновия сок и кимиона с картофите.
3. Сложете половината от зелената салата на дъното на купата, след това покрийте с картофената смес и отгоре добавете от микса с краставици и домати. Продължете да редите пластове, докато свършат миксовете. Полейте с остатъка от дресинга и сервирайте с чебата.