Предложението за този уикенд в рубриката на сайта  „Животът днес” и телевизионния канал Food Network е мароканската картофена салата на Джени Морис, един от любимите шеф готвачи на Южна Африка. След рецептите си, характерни за Ривиерата, Джени представя в своето шоу мароканската кухня. А както знаете, чрез храната можем да научим много за културата и историята на всяка страна. Хайде на пътешествие! Лято е!

Сгответе ястие по рецепта на  Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим кой ще спечели наградата на Food Network.

Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.

Продукти:

За дресинга:

1 лъжица дижонска горчица

4 лъжици мед

3 скилидки чесън, пресован или ситно нарязан

Сок и кора на 1 лимон

250 мл зехтин

За салатата:

60 г черни маслини

60 г зелени маслини

1 глава червен лук, нарязан на тънки ивички

4 стръка пресен лук, нарязан

2 домата, нарязани на ивички

½ краставица, нарязана

40 г кедрови ядки, печени

Шепа пресен кориандър, нарязан

Шепа магданоз, нарязан

Сок и кора на 1 лимон

1 лъжица кимион, смлян

2 червени картофа - сварени и нарязани

2 обикновени картофа – сварени и нарязани

1 зелена салата

Начин на приготвяне:

1. За дресинга - сложете всички съставки в купа и бъркайте, докато се смесят хубаво.

2. За салатата - смесете маслините, лука, доматите, краставиците и кедровите ядки. Полейте с половината от дресинга. Отделно разбъркайте магданоза, кориандъра, лимоновия сок и кимиона с картофите.

3. Сложете половината от зелената салата на дъното на купата, след това покрийте с картофената смес и отгоре добавете от микса с краставици и домати. Продължете да редите пластове, докато свършат миксовете. Полейте с остатъка от дресинга и сервирайте с чебата.

 

 

 

 

Сподели във Facebook