Основното събитие ще се проведе в София на 24-ти юни от 10:00 часа в Inter Expo Center - Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе“ No147. Под патронажа на посланика на Република Индия в България Н. Пр. г-жа Пуджа Капур. Почтен гост ще бъде вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова.

Програмата ще започне в 10:00 часа в залите ВИТОША, РОДОПИ, ПИРИН И ВИХРЕН с йога-практики, както и с лекции и дискусии върху различни аспекти от хилядолетните традиции по йога и аюрведа. До 18:00 часа участниците ще имат възможността свободно да се придвижват от една зала в друга, като всяка зала ще предлага своя отделна програма със свои йога-учители, лектори и съдържание. Богатото разнообразие ще бъде разпределено по зали както следва:

• В зала ВИТОША участниците ще могат да се запознаят и насладят на практиките и стила на най-добрите квалифицирани учители по йога в София;
• В зала РОДОПИ – да слушат лекции по различни теми от науката йога, представени от лектори с многогодишна практика и образование;
• В зала ПИРИН - да практикуват йога за деца, за бременни и за хора в напреднала възраст, водени от профилирани йога-инструктори;
• В зала ВИХРЕН – да слушат лекции по аюрведа от опитни български и индийски аюрведически лекари.

В 11:00 часа официалните гости ще уважат и поздравят участниците в събитието и ще споделят мнението и гледната си точка по повода.

През целия ден във фоайето пред зала ВИТОША ще има изложение на книги по йога, здравословна храна – индийска вегетарианска и веганска, аюрведически продукти, сувенири и др.

Още 32 други града от различни краища на България ще участват със свои програми в честването на Международния ден на йога 2018.

Събитието e съпътствано от изключителна културна програма, представена от водещите изпълнители на най-древния индийски класически музикален стил дхрупад Гундеча Брадърс, носители на голямата индийска награда Падмашри. Те ще имат представления в три града и ще проведат два обучителни семинара, както следва:
• концерт в София, 19.06.18 г., от 19:00 ч. в зала „България“, ул. „Аксаков“ No 1;
• семинар в София, 20.06.18 г., от 10:00 до 18:00 ч.;
• концерт в Пловдив, 21.06.18 г., от 19:30 ч., в зала „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ No15;
• концерт във Варна, 23.06.18 г., от 19:30 ч. в зала 2 на Фестивалния и конгресен център, ул. „Сливница“ No 2;
• семинар във Варна, 24.06.18 г., от 10:00 до 18:00 ч., в зала 7 на Фестивалния и конгресен център, ул. „Сливница“ No2;

Организатори на събитието в София и цялата страна са Посолство на Република Индия в София, Индологическа фондация "Изток-Запад", Българска федерация по йога, Българска йога асоциация, фондация „Изкуството да живееш” – България, фондация „Девъм” и десетки йога-клубове в България.

Сподели във Facebook