Акценти

10 Септември 2020

1294

Животът днес

С водосвет за здраве и успех беше открит новият театрален сезон на Музикалния театър и Балет „Арабеск”. От сцената на театъра отец Александър  Лашков пожела духовно и телесно здраве на всички. „Бог да ви дава сили и вдъхновение да работите на този толкова важен духовен фронт, защото музиката и изкуството са призвани да правят хората по-добри!”

Директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова пожела на добър час през новия театрален сезон. „Приготвяме се за най-лошото, но се молим да се случи възможно най-доброто. Пожелавам ви, когато идвате в театъра, да идвате с открити сърца и да влагате цялата си любов в това, което правим – нашето изкуство. Да сме живи и здрави и на добър час през новия сезон!”До края на епидемиологичната ситуация театърът ще посреща публиката си при запълване на 50 процента от капацитета на салона. Спектаклите, които позволяват, ще бъдат с редуциран състав на артистите на сцената и на музикантите в оркестрината. Там, където не е възможно да се спазва необходимата дистанция на сцената, артистите ще играят с маски. В момента всички звена на театъра репетират най-новото заглавие в афиша с премиера през октомври – оперетата на Калман „Принцесата на цирка” – при спазване на всички мерки за безопаснос

Музикалният театър ще посрещне официално публиката си на първи октомври, четвъртък, от 19:00 часа с концерта-спектакъл „ВИХРЕНО И СТРАСТНО”.  На него ще прозвучат най-вихрените мелодии от любими на зрителите  оперети и мюзикъли. Посланието на артистите към публиката е - въпреки епидемията, ние сме тук и искаме да ви вдъхнем оптимизма и радостта на нашето жизнеутвърждаващо изкуство.

Солистите на концерт на Музикалния театър

Първата премиера за сезона ще е на 23-ти, 24-ти и 25-и октомври на оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. Тя ще завладее сърцата на публиката с уникалната си симбиоза от класическа оперета и циркови атракциони. За първи път в Музикалния театър редом със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти.

Билетите за всички спектакли от програмата на театъра до края на годината са в продажба на касата и на сайта на Музикалния театър - https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2020-10

Балет „Арабеск” кани зрителите за началото на новия си сезон утре от 20:00 часа на Гала вечер на откритата сцена Платформа А6 на НДК. Не пропускайте този въздействащ спектакъл на водещата ни трупа за съвременен танц. В него са подбрани най-добрите фрагменти от репертоара на „Арабеск” през годините. Билети за спектакъла - на касата на Музикалния театър (телефон 02/943 19 79) и на  www.eventim.bg.

Сподели във Facebook