Само след половин век идеалната жена ще има съвсем други мерки. Докато представителките на нежния пол се опитват да влязат в днешните стандарти за красота, учените анализират и провеждат изследвания, за да докажат как ще изглеждат жените на бъдещето.

Според експерти от Йейлския университет само след 50 години трудно ще срещнем високи и стройни дами. Мястото им ще заемат по-ниски и по-закръглени. Специалистите обаче твърдят, че те ще бъдат не по-малко красиви. Както свидетелства еволюцията, хубавите жени раждат дъщери, приличащи на тях. Но при синовете това правило неизвестно защо не работи. Днешните мъже няма да станат по-привлекателни. И с това дамите ще трябва да се примирят.

Защо жените ще имат по-нисък ръст? Пак според изследванията на учените от Йейл именно не особено високите и пълни жени раждат повече деца в сравнение със слабите и високите. Затова и първият тип жени ще стават все повече.

Специалистите са установили още един факт. С годините хората все повече ще си приличат. Човечеството се смеси и асимилира, практически не са останали изолирани един от друг групи. А броят на светлокожите стремително намалява. С всяка изминала година все по-трудно ще се срещат хора със светли коси, сини или зелени очи. Луничките пък ще станат изключително рядка гледка.

Сподели във Facebook