На благотворителния търг, който се провежда всяка година в САЩ, правото на обяд с милиардера Уорън Бъфет беше продадено за над 3,3 милиона долара. Аукционът се организира за 19-ти път в уебсайта за онлайн търговия eBay, а победителят не само ще седи на една маса с Уорън Бъфет, а и ще има възможност да му зададе всякакви въпроси. Всички събрани средства инвеститорът ще преведе във фонда Glide Foundation, който помага на бездомниците в Сан Франциско. През всичките 19 години, когато се провежда търгът, са събрани над 26 милиона долара.

През 2016 г. е поставен рекорд, като сумата, заплатена за обяд с милиардера,  е била 3,45 млн. долара. А през 2017 г. са били платени 2,6 млн. долара.

Благотворителната среща традиционно се провежда в престижния ресторант Smith and Wollensky в центъра на Ню Йорк, победителят има право да покани още седем души.

Както съобщава самият милиардер, обядът продължава обикновено около три часа, през които се обсъжда широк кръг от въпроси. Единствената забранена тема са бъдещите инвестиции на Уорън Бъфет.

Сподели във Facebook