Печено пиле с портокал е предложението за този уикенд в рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network. Тифани Тийсен, водеща на предаването „Вечеря при Тифани“, приготвя лесни и вкусни ястия за своите приятели, известни актьори, с които тя доскоро участва в сериали. Един от тях е популярният у нас „Престъпления от класа“.

За горещите летни дни печеното пиле с портокал е чудесно предложение – приготвя се бързо и лесно.

Сгответе ястие по рецепта на Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим кой ще спечели наградата на Food Network.

Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.

 Продукти

 За портокаловата глазура:

 1 голям портокал – сока и настърганата кора

 2 лъжици мед

 2 лъжици пресен риган, нарязан

 2 лъжици оцет

 Сол и прясно смлян черен пипер

 ½ чаша олио

 За пилето:

 4 парчета пилешки гърди (без кости и кожа)

 2 лъжици олио

 Сол и прясно смлян черен пипер

 Начин на приготвяне:

 1. За портокаловата глазура: Разбъркайте портокаловия сок, настърганата кора, меда, ригана, оцета, солта и пипера. Бавно прибавяйте олиото, за да се получи хомогенна смес.

 2. За пилето: Затоплете фурната до 200 градуса. Постелете тавата с хартия за печене.

 3. Подсушете месото, намажете го с олиото, солта и пипера. Сложете го в тавата и печете 40-50 минути. Последните 10 минути намазвайте месото с портокаловата смес 3 пъти през 5 минути.

 4. Оставете да постои във фурната 5-10 минути, преди да го сервирате. Гарнирайте с аспержи или друга салата.

 

 

 

Сподели във Facebook