Тази седмица в рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network гостува Джени Морис. Тя е един от любимите шеф готвачи на Южна Африка. Сега Джени представя мароканската кухня.

Сгответе ястие по рецепта на  Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим  кой ще спечели наградата на Food Network.

Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.

Пиле в бекон

Една лесна рецепта на Джени Морис, която ще приготвите само за 15 минути и ще изпечете за 45 минути.

Продукти:

1 пиле

16 парчета бекон

1 лъжица масло

Половин портокал, нарязан на 4 парчета

1 парче (1х1см) пресен джинджифил, нарязан на дребно

2 дафинови листа

2 скилидки чесън, ситно нарязани или пресовани

Сол

Черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Затоплете фурната до 200 градуса.

2. Напълнете пилето с портокаловите парчета, джинджифила, дафиновите листа и чесъна.

3. Посолете и поръсете пилето с черен пипер.

4. Увийте пилето с бекона.

5. Поставете пилето в намазаната с масло тава и печете 45 минути.

6. След като пилето е готово, извадете го от фурната и го оставете 10 минути да изстине, преди да го сервирате.

 

 

 

Сподели във Facebook