Пилешко по флорентински на Джада Де Лорентис
Рецептите на Food Network
Как приготвя Джада Де Лорентис пилешко по флорентински ще научите в рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network. Този месец Джада приготвя вкусни ястия от италианската кухня, защото родената в Италия звезда на Food Network гостува в родината си. В поредицата „Джада в Италия“ тя ще разкрие тайните на любимите ви пица, паста, лазаня, тирамису...
Има ли някой който не обича италианската кухня?!
Сгответе ястие по рецепта на Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим кой ще спечели наградата на Food Network.
Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.
Продукти:
4 пилешки гърди – без кости и кожа
Сол и прясно смлян черен пипер
Брашно
6 лъжици масло (¾ пакетче)
2 лъжици нарязан арпаджик (лук)
1 лъжица ситно нарязан чесън
1 ½ чаша бяло вино
1 чаша сметана за готвене
Магданоз, нарязан на ситно
300 грама замразен спанак
Начин на приготвяне:
- Поръсете пилешките гърди със сол и черен пипер. Поставете всяко едно от парчетата в брашното, за да покриете леко като за паниране. Отстранете излишното брашно.
- Разтопете 2 супени лъжици масло в голям тиган на средна температура. Добавете месото и гответе до кафяво, около 5 минути на всяка страна. Прехвърлете пилето в чиния и покрийте с фолио, за да остане топло.
- Разтопете 2 супени лъжици масло в същия тиган на средна температура. Добавете лука и чесъна и задушете, докато станат полупрозрачни. Разбъркайте около 1 минута. Добавете виното. Увеличете температурата до средно висока и оставете да ври, докато течността се намали наполовина (около 3 минути).
- Добавете сметаната и оставете да се вари, докато сосът намалее наполовина. Разбърквайте често около 3 минути. Добавете магданоза и разбъркайте. Подправете соса на вкус със сол и черен пипер. Добавете пилешките гърди към соса като ги обърнете от двете страни, за да ги покриете със соса.
- Разтопете останалите 2 супени лъжици масло в друг голям тиган на средна температура. Добавете спанака и го задушете. Овкусете спанака със сол и черен пипер.
- Подредете спанака върху плато. Поставете пилето на върха на спанака. Изсипете соса и сервирайте.