Как приготвя Джада Де Лорентис пилешко по флорентински ще научите в рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network. Този месец Джада приготвя вкусни ястия от италианската кухня, защото родената в Италия звезда на Food Network гостува в родината си. В поредицата „Джада в Италия“ тя ще разкрие тайните на любимите ви пица, паста, лазаня, тирамису...

Има ли някой който не обича италианската кухня?!

Сгответе ястие по рецепта на Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим кой ще спечели наградата на Food Network.

Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.

Продукти:

4 пилешки гърди – без кости и кожа

Сол и прясно смлян черен пипер

Брашно

6 лъжици масло (¾ пакетче)

2 лъжици нарязан арпаджик (лук)

1 лъжица ситно нарязан чесън

1 ½ чаша бяло вино

1 чаша сметана за готвене

Магданоз, нарязан на ситно

300 грама замразен спанак

Начин на приготвяне:

  1. Поръсете пилешките гърди със сол и черен пипер. Поставете всяко едно от парчетата в брашното, за да покриете леко като за паниране. Отстранете излишното брашно.
  2. Разтопете 2 супени лъжици масло в голям тиган на средна температура. Добавете месото и гответе до кафяво, около 5 минути на всяка страна. Прехвърлете пилето в чиния и покрийте с фолио, за да остане топло.
  3. Разтопете 2 супени лъжици масло в същия тиган на средна температура. Добавете лука и чесъна и задушете, докато станат полупрозрачни. Разбъркайте около 1 минута. Добавете виното. Увеличете температурата до средно висока и оставете да ври, докато течността се намали наполовина (около 3 минути).
  4. Добавете сметаната и оставете да се вари, докато сосът намалее наполовина. Разбърквайте често около 3 минути. Добавете магданоза и разбъркайте. Подправете соса на вкус със сол и черен пипер. Добавете пилешките гърди към соса като ги обърнете от двете страни, за да ги покриете със соса.
  5. Разтопете останалите 2 супени лъжици масло в друг голям тиган на средна температура. Добавете спанака и го задушете. Овкусете спанака със сол и черен пипер.
  6. Подредете спанака върху плато. Поставете пилето на върха на спанака. Изсипете соса и сервирайте.

 

Сподели във Facebook